Папа Франциск зустрівся з делегацією від Константинопольського Патріархату
  • Суб, 27/06/2015 - 22:34

Папа Франциск зустрівся з делегацією Константинопольського Патріархату напередодні свята святих апостолів Петра і Павла.

«Ваша участь в наших торжествах, - сказав Папа, звертаючись до православних єрархів, - ще раз свідчить про глибокий зв'язок між братніми Церквами Риму і Константинополя». Папа Франциск згадав свою поїздку в Стамбул, коли у Папи і Патріарха Варфоломія була можливість «разом прославляти Господа і в злагоді просити у Нього, щоб наблизився день, коли буде відновлено повну видиму єдність між католиками і православними». «Обійми миру, - сказав далі Папа, - стали красномовним знаком братньої любові, яка надихає наш шлях примирення, який одного разу дозволить нам разом брати участь в євхаристійній трапезі».

Папа зазначив, що ця мета є однією з його «головних турбот», і він не припиняє зао це молитися. Святіший Отець підтвердив свою підтримку Міжнародній змішаній комісії з богословського діалогу між Католицькою і Православною Церквами: «Уважний аналіз здійснення в житті Церкви принципу соборності і служіння першоєрарха буде значним внеском у прогрес взаємин наших Церков».

Папа Франциск запевнив у своїй молитві про проведення Всеправославного собору, підготовка до якого триває вже багато років.