Папа молиться за жертв землетрусу в Непалі
  • Нед, 26/04/2015 - 14:59

Руйнівний землетрус стався в суботу в Непалі, залишивши після себе тисячі жертв. Дізнавшись про це, Папа Франциск висловив стурбованість наслідками і підніс молитву за потерпілих. Підземні поштовхи магнітудою 7,9 балів, за якими пішли потужні залишкові поштовхи, охопили територію між Катманду і містом Покхара. Завдано значних матеріальних збитків.

З-під уламків тільки в районі Катманду було витягнуто  близько 700 неживих тіл. У столиці повністю обрушилися численні будівлі. Дані про руйнування в сільських районах надходять із запізненням. В районі епіцентру населені пункти були буквально стерті з лиця землі. Найпотужніший поштовх тривав близько півтора хвилин, за ним пішли ще 8. Вони були відчутні також в Індії, Пакистані та Бангладеші. Є відомості про потерпілих і в цих країнах. Землетрус викликав лавину на Евересті, від якої постраждав базовий табір для гірських експедицій.

У Катманду впала також вежа Дхарахара, об'єкт всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, в якій знаходилися декілька десятків чоловік.