Представник УГКЦ взяв участь у Міжнародному молодіжному екологічному форумі
  • Птн, 25/04/2014 - 16:35

З 23 по 27 квітня 2014 року Божого у м. Славутич, Київської області проходить IX Міжнародний молодіжний екологічний форум та І Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86», який цього року проводиться під гаслом «Від екології душі до екології життя».

Метою даного форуму є залучення молоді до громадського життя через екологічну освіту, формування екологічної свідомості підростаючого покоління на основі загальнолюдських цінностей.

24 квітня у пленарному засіданні взяв участь о. Юрій Логаза, священик Київської архієпархії УГКЦ, який опікується громадою міста Славутич. Адміністратор місцевої парафії виступив з доповіддю на тему «Екологія людини як передумова вирішення екологічного питання», в якій ознайомив учасників форуму з основними структурними одиницями «екології людини» і коротко показав існуючий взаємозв’язок між екологією людини та станом природного довкілля.

Після доповіді священик презентував також і діяльність Бюро УГКЦ з питань екології, представив основні напрямки діяльності цієї церковної інституції та ознайомив присутніх з практичними ініціативами, які реалізовує Церква у сфері охорони Богом створеного світу – природи.

Під час зустрічі кожен учасник засідання мав змогу ознайомитись з деякими виданнями Екобюро. Для ознайомлення з ініціативами екологічної інституції УГКЦ присутні отримали спеціально підготовлені буклети та церковно-екологічний календар на 2014 рік, в якому коротко зібране екологічне вчення Церкви блаженного Івана-Павла ІІ.

На завершення о. Юрій побажав усім присутнім навчитись дивитись на довколишній світ як на створіння Боже. «Щоб історія не знала більше другого Чорнобиля та подібних техногенних і екологічних катастроф, мусимо якісно змінити наш стиль життя та навчитись жити у спільному для усіх нас Домі, яким для нас є Земля, як діти Божі», – сказав духовний отець.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології