Префект Конгрегації Східних Церков стурбований ситуацією в Україні та Сирії
  • Чтв, 20/03/2014 - 11:08

«Занадто багато болю і насильства переживають спільноти та країни, яким служить за дорученням Єпископа Риму Конгрегація у справах Східних Церков», – сказав її префект, кардинал Леонардо Сандрі, на римському Капітолії. Позавчора він отримав там премію миру, яку щороку надає італійський фонд «Дуччі». «Я думаю про Україну, Ірак, Єгипет, про драму мігрантів Еритреї та Ефіопії, особливо про Сирію», – сказав аргентинський кардинал. Він згадав про мучеництво її населення різних релігій та конфесій, особливо єпископів, священиків і мирян, що залишаються в руках викрадачів.

Церемонія нагородження відбулася під час симпозіуму «Етична криза та великі релігії». Виступаючи там, префект Конгрегації Східних Церков наголосив, що в сучасному світі великі монотеїстичні релігії можуть і повинні зробити свій внесок, спростовуючи індивідуалістичне бачення людини.

Юдаїзм, християнство чи іслам показують людину як слухача і навіть співрозмовника Бога, Який помістив її на вершині створення – сказав кардинал Сандрі. – Людина, таким чином, має жити відповідно до інших і необхідною є «етика доброзичлива людині». Глава дикастерії Ватикану у справах Східних Католицьких Церков зазначив, що, виконуючи цю функцію, він багато подорожує по всьому світу. Скрізь зустрічається з доброзичливістю і повагою з боку людей різних конфесій та релігій. Він говорив з хвилюванням, як у таборі сирійських біженців мусульманин познайомив його зі своїми трьома дітьми, сліпими від народження, просячи католицького єрарха благословити їх.

За матеріалами: wiara.pl