Що побажав молоді Владика Ігор на 2-ий Всеукраїнський молодіжний фестиваль "Вітер На-Дії"
  • Птн, 24/07/2015 - 10:38

Доброчесні отці, достойні сестри і брати, прийміть щире вітання, яке скеровую до організаторів та учасників молодіжного фестивалю!

Добре, що радо збираєтеся на подібні необхідні заходи, які свідчать про єдність та відповідальність перед Богом, перед собою й нашим суспільством. Не знеохочуйтеся ніколи, коли бачите байдужність та холод, що огортає ваших молодих сусідів, знайомих й ближніх відносно християнської діяльності  у нашому суспільстві.

Що важливе у нашому житті? – Вірність Богові та його відвічним повелінням, щире виконання Господньої волі.

Життя проходить дуже швидко. Людина появляється на землі й за декілька десятків років зникає, але не перестає жити у вічності. Людська душа невмируща, бо такою її створив Господь, тобто, дарував її нам, щоб ми стали вічно щасливими  після смерті нашого тіла. Мудрець з увагою пригадує: «Пам'ятай про твого Творця у дні твоєї молодості, перше, ніж лихі дні прийдуть і роки настануть…» (Проп 12,1). На Бога уповати й про нього пам’ятати потрібно завжди, бо він утримує нас при житті та направляє на гідну християнську дорогу.

Митрополит Андрей написав: «Життя християнське, властиво, єсть нічим іншим, як сталим надприродним життя Божої благодаті» (Митроп. Андрей «О частім св. Причастю», 2 травня 1909). Кожна особа повинна старатися не так про зовнішні прикмети та вигляд, як про внутрішній стан своєї душі, що добре знаний Богові та відчинений перед ним. Матимете під час фестивалю різні зустрічі, роздумування та застанови. Плекайте глибокі ідеї у своїх серцях, щоби служити вірно Богові та своєму народові, якщо подобається Господу – бути готовими віддати своє життя з любові до нього! Вірю, що Господь порушить вашим серцем, вкаже на добрі та менш позитивні сторони життя. Тому прислухайтеся до внутрішнього голосу Бога, який промовляє завжди у сумлінні кожної людини.

Хай цей фестиваль принесе корисні зміни духовного життя для кожного учасника та учасниці! Моліться за мир в Україні, за припинення війни, несправедливості, надуживань, хабарництва; просіть Господа про гідне життя мешканців нашого краю. Дозвольте Богові чинити зміну у вашому серці, старанно прислухавшись до його голосу, що завжди глибоко відзивається у людській душі!

Пресвята Богородице рятуй наш край, наш народ, нашу молодь та дітей від війни, вбивства, несправедливості та усякого духовного й тілесного зла! Прийми, о Мати Божа, в опіку кожну християнську душу твоїх синів та дочок! Бажаю вам добрих духовних та фізичних успіхів у життєвій діяльності! Прошу вас глибоко замислюватися над станом свого життя та його метою! Господи, благослови усіх!

+ Ігор (Возьняк)
Архиєпископ і Митрополит Львівський