Сомалійські ісламісти закликали стерти таємних християн з лиця землі
  • Чтв, 27/03/2014 - 13:50

Сомалійські ісламісти закликали стерти таємних християн з лиця землі. На Південному Сході Сомалі члени збройного угруповання «аль-Шабааб» стратили чоловіка і жінку за їх християнське віросповідання, передає «Седмиця» з посиланням на інформаційний портал «Линга».

Бойовики стратили багатодітну матір та її двоюрідного брата. Радикали відрубали голови жертв на очах двох дочок засудженої (п'ятнадцяти і восьми років).

Підставою для страти послужило з'ясоване терористами віросповідання сім'ї, що недавно прибула з Кенії. Згідно інформації, перед початком страти один з воєначальників виголосив промову, в якій заявив про намір «стерти таємних християн з лиця землі моджахедів».

Офіційно заявляється, що про релігійну приналежність жінки і чоловіки члени «аль-Шабааб» здогадалися через  відсутність перших на п'ятничній молитві; місцеві ж мешканці говорять про досить розвинену мережу таємної «поліції моралі», яка доповідає у центр про кожного підозрілого жителя районів сомалійських міст.

На даний момент дівчаток вдалося вивести за межі Сомалі. Їм надається посильна матеріальна та психологічна допомога.

Нагадаємо, що озброєне угрупування «аш-Шабааб» відоме своїми набігами на християнське населення Сомалі та довколишніх африканських держав. Останнім масштабним терактом радикалів став напад на кенійський торговий центр, який забрав життя більше шістдесяти семи чоловік.