Священики Південної Кореї по великих святах зможуть відправляти Літургії в Північній Кореї
  • Пон, 07/12/2015 - 23:19

З наступного року Південнокорейська Католицька Церква скеровуватиме священиків до Північної Кореї для відправи Євхаристійних літургій під час великих свят літургійного календаря Католицької Церкви. Це один із найбільш обнадійливих результатів, отриманих внаслідок офіційного візиту делегації Південної Кореї до Північної Кореї.

Ця новина була оголошена на ранковій прес-конференції, що відбулася 7 грудня в Сеулі. Як зазначив Архиєпископ Хигінус Кім Хі-чун, глава Конференції корейських єпископів і член делегації, «Якщо не виникне неочікуваних перепон, наступний Великдень буде першою літургійною урочистістю, на яку священиків Архиєпархії Сеулу буде скеровано на північ для відправи Меси».

3 грудня 17 членів делегації Південної Кореї, до складу якої входило четверо єпископів і 13 священиків, відправили Літургію в катедрі Чанчунь у Пхеньяні, учсасть в якій взяло 70 католиків-мирян Північної Кореї. Під час Літургії, єпископи і інші члени делегації разом із присутніми вірними відмовили слова «Кредо» (Вірую), на знак спільності визнання тієї ж апостольської віри.

Делегація з Південної Кореї прибула на запрошення католиків Північної Кореї. Під час Літургії єпископи, миряни та священики разом співали, приймали Євхаристію та передавали один одному знак миру.

В перший день візиту, що тривав 1-4 грудня, члени Південнокорейської делегації відвідали будинок для престарілих і дитячий садок, які провадить Асоціація католиків Північної Кореї в Пхеньяні. Під час візиту Віце-президент Верховної Народної Ради Кім Йон Те, запросив делегацію до приміщення Парламентської Асамблеї і під час інтерв’ю подякував Церкві Південної Кореї за її важливий внесок на користь миру і примирення між обома Кореями. Під час прес-конференції було підтверджено запрошення представників північнокорейських католиків відвідати Південну Корею в майбутньому.