Важкі питання

  • Понеділок, Листопад 7, 2022 - 14:54

    Питання: Чи правда, що католики зобов'язані в усьому погоджуватися з Папою, вважаючи його голосом Бога?

  • Четвер, Червень 23, 2022 - 10:34

    ПИТАННЯ: Навіщо потрібно ходити до церкви, якщо я і так хрещений, вірю і молюся?

    ВІДПОВІДЬ: Вірити і молитися - це прекрасно і необхідно. Але в такому випадку хрещена людина нічим би не відрізнялася від нехрещеної, наприклад, від катехумена. У Таїнстві Хрещення в віруючій людині відбувається щось нове. Хрещення прищеплює її до Христа зримим чином, і з цього моменту християнське життя живиться Таїнствами, подібними до  великих артерій, якими людині передається благодать.

  • Четвер, Січень 13, 2022 - 15:31

    Запитання: Чи існує схильність  до гріха?

    Відповідь. Через первородний гріх, який торкнувся самої людської природи, всі люди схильні до гріха. Наша природа пошкоджена і, як говорить св. Апостол Іван, увесь світ лежить у злі. Даруючи життя у Христі, хрещення змиває з людини первородний гріх, проте схильність до зла, так зване пожадання, залишається. Тому життя християнина – це постійна боротьба і немає людини, навіть яка досягла повноти життя з Богом і святості, що не пройшла б через спокусу і через битву з цією своєю схильністю. 

  • Вівторок, Листопад 16, 2021 - 19:20

    Питання: Чи може священник під час Літургії відмовити комусь в св. Причасті, щоб уникнути недостойного причастя?

  • П'ятниця, Листопад 12, 2021 - 12:18

    Питання: Чи гріх використовувати нецензурну лексику? І чи гріх мовчати в компанії, де її зазвичай використовують? Чи не буде це непослухом заповіді про братське напоумлення?

  • Понеділок, Листопад 8, 2021 - 13:39

    ПИТАННЯ: Чи є гріхом не любити свою батьківщину і не виконувати зобов’язання щодо держави?

    ВІДПОВІДЬ: Байдужість до власного коріння, безумовно, не є гріхом. Багато людей покидають свою землю і вибирають іншу в якості другої батьківщини. Звичайно, що зв’язок зі своїм корінням супроводжує кожну людину, яка появляється в певному народі, в тому числі завдяки його жертвам і зусиллям, тому борг вдячності своїй батьківщині є частиною четвертої заповіді, як її тлумачить Катехизм Католицької Церкви.

  • Понеділок, Жовтень 25, 2021 - 19:34

    ПИТАННЯ: Чи можна католику голосувати за партію, яка не збирається скасовувати закон, що суперечить закону Божому?

    ВІДПОВІДЬ: У політичному житті віруюча людина покликана у міру своїх можливостей просувати добро і викорінювати зло. Якщо ж неможливо викорінити зло, потрібно намагатися зробити все, щоб уникнути ще більшого зла. Голосувати за ті партії, які не займаються безпосередньо скасуванням закону, що суперечить Богові, допустимо в тому випадку, якщо вони не вважають цей закон благом, але вважають неможливим його скасування в даний момент.

  • Середа, Вересень 15, 2021 - 11:36

    ПИТАННЯ: Чому в Церкві таке велике значення надається гріхам проти шостої заповіді?

  • Четвер, Липень 8, 2021 - 21:43

    ПИТАННЯ: Чи завжди висловлювання папи слід вважати його вченням?

  • Понеділок, Липень 5, 2021 - 16:39

    ПИТАННЯ: Чи дозволяє Церква здійснювати операцію зі зміни статі у випадку  чоловіка з каріотипом XXY, у якого є чоловічі і жіночі статеві органи?

     

  • Понеділок, Липень 5, 2021 - 13:27

    ПИТАННЯ: Якщо двоє чоловіків нетрадиційної орієнтації хочуть жити разом, не претендуючи на шлюб або усиновлення дітей, то що в цьому поганого? Двоє людей відчувають один до одного позитивні почуття - хіба є в цьому якийсь гріх?

  • Четвер, Липень 1, 2021 - 12:07

    ПИТАННЯ: Чому Церква не перестає виступати проти абортів, евтаназії, розлучень, гомосексуальних шлюбів та ін., порушуючи свободу совісті невіруючих? Хіба має вона право змушувати когось вести себе згідно з католицькою доктриною? Чому Церква бореться проти законів, що суперечать католицькій моралі, якщо ці закони стосуються лише невіруючих, які переконані, що подібні вчинки не є злом, для них це не тяжкі гріхи, як для християн? Чому б не залишити людям свободу робити так, як вони самі вирішать?

     

  • Субота, Червень 26, 2021 - 14:19

    ПИТАННЯ: "Навіщо потрібні паломництва і наскільки вони обов'язкові?"

  • П'ятниця, Червень 25, 2021 - 18:00

    Чому Ісус Христос закликає любити ворогів?

  • П'ятниця, Червень 25, 2021 - 17:54

    Чи припустимо для подолання похоті приймати ліки, які на гормональному рівні блокують статевий потяг?

  • Середа, Березень 18, 2020 - 12:31

    Питання: «Чи можлива сповідь по Skype або WatsApp та ін., бо в такий спосіб можливо побачити і почути один одного і таким чином священник бачить того, хто сповідається, його каяття, і може відпустити гріхи, адже для Бога відстань не перешкода? Чи можлива така сповідь в екстрених випадках (розумію, що жива зустріч нічим не замінна), наприклад, якщо людина під завалами і немає можливості вибратися,  в складній ситуації зі здоров'ям, коли є телефон і зв'язок?

  • Вівторок, Березень 17, 2020 - 15:30

    Питання: Що таке «духовне причастя» і як його приймати?

  • П'ятниця, Березень 6, 2020 - 14:37

    У щоденнику св. Фаустини Ковальської написано, що Ісус обіцяв навіть найбільш закоренілим грішникам спасіння, якщо вони перед смертю хоча б один раз помоляться Вервицю до Божого милосердя або ж хтось інший помолиться її за вмираючого. Невже лише цього буде достатньо і не потрібно ані сповіді, ані покаяння? Чи не суперечить це нашій вірі?

  • П'ятниця, Лютий 28, 2020 - 17:05

    Питання: У чому богословський сенс посту?

  • Середа, Лютий 26, 2020 - 10:34

    Питання: Яка різниця між освяченим і неосвяченим релігійним предметом? Чи не є фетишизмом шанування освячених предметів?

Сторінки