У Києві молилися за встановлення статуї Богородиці
  • Птн, 09/12/2016 - 12:57

8 грудня, на свято Непорочного Зачаття Діви Марії, у Києві група християн молилися Розарій за встановлення статуї Божої Матері на місці, де ще кілька років тому стояв пам’ятник Леніну.

Група активістів, очолена паном Іваном Івановичем Яворським, зібралася, попри на сильний дощ, біля постаменту, на якому ще не так давно стояв пам’ятник Леніну. Віряни молилися Світлу частину Розарію, просячи Бога дозволити встановлення статуї Діви Марії на цьому місці. Молитва відбувалася у прямому ефірі «Радіо Марія». Її очолив отець Дієго Саєз Мартін OMI.

«Тут зібралися усі конфесії: православні, греко і римо-католики, – розповів пан Яворський. – Ми маємо благословення патріарха Філарета, митрополита Онуфрія, Блаженнішого Святослава Шевчука й архієпископа Мечислава Мокшицького. Також нас підтримують Спілка офіцерів України та командири деяких добровольчих батальйонів».

Учасники молитви сповнені оптимізму. Вони не сумніваються, що Господь почує молитву і настане той день, коли фігура Матері Божої з'явиться в центрі Києва, щоби стати видимим знаком присутності материнської любові та заступництва за український народ.

КМЦ нагадує, що ініціатива прославлення Пресвятої Діви Марії через встановлення Її скульптурного зображення, належить громадським активістам, що пройшли майдан та Революцію Гідності. Протягом трьох років київська міська влада затягує процес облаштування т.зв. території гідності та блокує пропозицію встановити фігуру Матері Божої на місці колишнього ленінського пам’ятника.

Павло Зінченко