У М'янмі за три роки знищили 66 церков
  • Чтв, 20/03/2014 - 15:07

У М'янмі за останні 3 роки протистояння між урядовими військами і так званою Армією незалежності Качина зруйновані, щонайменше, 66 церков.

Як передає «Седмиця» з посиланням на ucanews.com, більшість з них (61) належать Качинській баптистській конвенції, решта (4) – Католицькій Церкві та так званій «Церкві Бога» (1). Крім того, ще більше церков є в напівзруйнованому стані й потребує ремонту і відновлення.

75 тисяч християн утекли на території, які контролює Армія незалежності Качину.

На думку Бенедикта Роджерса із «Christian Solidarity Worldwide», у конфлікта в М'янмі «існує релігійний вимір: військовий режим у М'янмі ворожий щодо небуддійских релігійних громад, зокрема до мусульман і християн, і використовує релігію як політичний інструмент».

Баптистський пастор Чіаучій Тангун також вважає, що релігія має значення в контексті військово-політичного протистояння. Пастор порівняв ставлення військових до культових споруд різних релігій: урядові війська грабують і руйнують християнські храми, але не зачіпають буддійської пагоди.

У грудні 2011 року після 17-річного перемир'я відновилися військові дії на півночі М'янми біля китайського кордону, на територіях багатих нефритом, де проживає народність качин. У жовтні 2013 року уряд підписав попередню угоду про мир з повстанцями. Влада сподівається незабаром підписати національну угоду з усіма збройними угрупованнями.

За матеріалами: blagovest-info.ru