У Соборі Паризької Богоматері помолилися за загиблими українцями
  • Втр, 17/06/2014 - 10:08

У Соборі Паризької Богоматері у неділю відбулася вечірня Божа літургія за мир в Україні та вшанування пам’яті загиблих українців. Про це повідомляє Укрінформ.

«Господи, Боже Всемогутній, довіряю Твоєму милосердю душі українських загиблих солдат, які віддали своє життя, захищаючи свою Батьківщину i пролили свою кров, обороняючи не лише Україну, а й святу віру. Нехай це їхнє мучеництво, здійснене в захисті віри та землі рідної, визволить їхні душі з чистилища і випросить їм вічну нагороду в небі…», – прочитав молитву генеральний вікарій Паризької архиєпархії архієпископ Бруно Лефевр Понталіс.

Французька католицька церква приєднається до українських церков у літургії за мир в Україні та вшанування пам’яті загиблих на сході України.

Божа літургія пройшла під головуванням архієпископа Бруно Лефевра Понталіса та священика Паризького собору Святого Володимира отця Михайла Романюка.

Участь у християнському богослужінні взяли представники української громади, польської, литовської, латвійської, естонської, грузинської та вірменської діаспор, парижани та гості французької столиці, дипломати, журналісти.