У Стрию відбувся відпуст до Ліської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці
  • Пон, 20/07/2015 - 01:06

18–19 липня 2015 року, відбувся відпуст до Ліської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, яка знаходиться в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия. Взяти участь у цьогорічному відпусті, до стрийської катедри прибули численні прочани і священнослужителі, головно зі Стрия та довколишніх сіл, а також з інших районів Львівської області. Протягом двох днів, вірні молилися до Пречистої Діви перед чудотворною іконою та випрошували ласк для себе, своїх рідних, всієї Церкви, миру для України та єдності народу.

Молитовні святкування відпусту до Ліської чудотворної ікони, датованої 1570 роком, розпочалися в суботу, 18 липня Великою Вечірнею з Литією, після якої відбувся обхід з копією чудотворної ікони центральними вулицями міста Стрия.Процесію очолював преосвященний Владика Богдан, єпископ-помічник Стрийської єпархії, який благословляв вірних іконою. Продовжилося свято в Катедральному храмі Божественною Літургією. Після півночі у храмі пройшли нічні чування.

Відпустові урочистості продовжилися у неділю, 19 липня. Перед входом до Катедрального храму, його адміністратор  о. Мирон Гринишин, привітав групи паломників, котрі прибули на святкування із Дашавського (піша проща вірних цього деканату на відпуст до Стрия є щорічною), Добрянського, Любінецького та Городоцького деканатів.

А відтак вібулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив преосвященний владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, який звернувся до присутніх з літургійною проповіддю. Йому співслужив владика Богдан Манишин та численні представники духовенства. В часі Літургії було уділено дияконські свячення випускникові Львівської духовної семінарії Святого Духа Іванові Городицькому. Співом богослужіння прикрасив хор парафії святих апостолів Петра і Павла, що в м. Стрию.