В Індонезії вводять шаріатські покарання для християн
  • Чтв, 27/03/2014 - 16:16

Згідно з новими змінами в законодавстві Індонезії, християни та інші немусульмани, що проживають в штаті Ачех, можуть переслідуватися за законом відповідно з шаріатським правом, повідомляє «Седмиця» з посиланням на Khabar.

Постанова, що прийнята наприкінці минулого року Регіональною палатою представників, міститься в Ісламському процесуальному кримінальному кодексі (Qanun Hukum Acara Jinayat).

Згідно з постановою, християни можуть бути засуджені шаріатським судом, але тільки у випадку, якщо вони стали співучасниками злочину, скоєного групою людей (від 2 осіб), серед яких були мусульмани.

Немусульмани можуть вибрати, який суд буде розглядати їх справу, світський чи шаріатський, однак, якщо злочин не регулюється звичайним індонезійським судом, він буде розглядатися шаріатським.

Шаріатська поліція, обвинувачі та судді тепер мають право затримувати порушників на термін від 15 до 60 днів, якщо того вимагає розслідування. Досі шаріатські служби могли затримувати порушників тільки для короткого роз'яснення шаріатських норм поведінки.

Офіційна влада заявляє, що дана стаття Ісламського кримінального кодексу буде лише попереджуючою, оскільки в Індонезії немає злочинів, які б не регулювалися світським судом. Частина аналітиків вважає, що немусульмани можуть переслідуватися за даною статтею за вживання алкоголю або позашлюбні зв'язки.

Ачех - єдина провінція Індонезії, в якій шаріатське право діє поряд з державним кримінальним правом. Шаріат почав вводитися в Ачех в 2002 р., коли при владі був губернатор Абдулла Путех, пізніше засуджений за корупцію. Першою було введено постанову про ісламські принципи і релігійну практику. У 2003 р. були заборонені вживання алкоголю, азартні ігри і «непристойна поведінка». Однак до останньої постанови ці обмеження стосувалися тільки мусульман, - від християн і буддистів було потрібно лише зовні шанобливе ставлення до шаріатських норм.

Порушення шаріатського законодавства в Ачеху можуть каратися тюремним ув'язненням до 40 місяців, ударами палицею (до 40 ударів), штрафами еквівалентом до 800 грамів золота. Якщо шаріатський суд виправдав обвинуваченого, він у будь-якому випадку повинен пройти ісламську реабілітацію. У шаріатський суд може бути подана тільки одна апеляція.

За матеріалами www.blagovest-info.ru