В Іраку активісти викуповують християнок у работоргівців «Ісламської держави» і повертають сім'ям
  • Втр, 17/03/2015 - 18:16

Окремі активісти і добровольці, розкидані по всій території Іраку і Сирії, незважаючи на небезпеку, щодня намагаються викупити полонених християнок і єзидок у терористів «Ісламської Держави».

Зокрема, світові християнські соціальні мережі почали активно поширювати відеофрагмент, на якому відображено момент повернення дівчини-єзидки родині. За словами очевидців, мешканець Іраку, ім'я якого приховується з міркувань безпеки, постійно з'являється на територіях, захоплених бойовиками ІД, для викупу полонянок, яких продають як сексуальних рабинь.

Наголошується, що діяльність чоловік веде близько року. Точна кількість врятованих і повернутих сім'ям дівчат і жінок невідома.

Однак, подвиг невідомого чоловіка є далеко не поодиноким: так, в кінці минулого року повідомлялося про викуп двох єзидок благодійником з Мосула. Також активістами неодноразово проводилися евакуації полонених мешканок Ніневії в курдистанський  Кіркук.

Нагадаємо, що представник Червоного півмісяця Іраку Мухаммад ал-Хуза'і заявив про новий «бум» в торгівлі захопленими фанатиками ІД жінками-іновірками: від тепер бойовики безперешкодно возять «наложниць» по всій території «халіфату», влаштовуючи в містах і селах повноцінні невільницькі ринки. Кількість жінок, у різний час викрадених терористами в Іраку, сьогодні оцінюється експертами в чотири тисячі чоловік.