Ватиканський прелат: релігія - це фактор, який впливає на суспільну дискусію
  • Чтв, 07/11/2013 - 19:44

У сучасному світі відбувається маргіналізація віри, переконаний о.Джузеппе Скотті, допоміжний секретар Папської ради з засобів масової комунікації. Він виступив у польському Бидгощі, де 7-8 листопада 2013р. проходить міжнародний форум "Один світ - багато культур". Прелат є головою Ватиканського фонду "Йозеф Ратцінгер - Бенедикт XVI", одного з організаторів конференції. За словами священика, в глобалізованому світі віра знаходиться під серйозною загрозою. Існують думки, що вона належить виключно до приватної сфери і не має жодних посилань на суспільне життя.

Ватиканський гість зазначив, що наша культура втратила здатність бачити присутність Бога і Його діяння в світі, але з іншого боку, не можна заперечувати, що саме християни сповідують конкретну і потужну любов Бога, яка дійсно діє в історії і визначає її остаточну долю. Саме тому, за словами о.Скотті, релігія сьогодні є чинником, який впливає на суспільну дискусію. У цей особливий час глобалізації, культура та історія необхідні, "щоб зрозуміти і діяти у джерелах складних ситуацій", зазначив ватиканський прелат.

У симпозіумі на тему "Євангеліє: історія та христологія. Дослідження Йозефа Ратцінгера" беруть участь 450 осіб із понад 100 університетів.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va