Владика Василій (Івасюк)взяв участь у святкуванні Дня Незалежності
  • Пон, 24/08/2015 - 15:23

24серпня від міської ратуші Коломиї у супроводі духового оркестру на чолі з державною символікою вирушила святкова колона жителів міста і гостей для вшанування 24-річниці Незалежності України. У ході до міського парку імені Кирила Трильовського, де відбулися офіційні урочистості до свята, взяли участь два єпископи УГКЦ та УПЦ (КП), священики, представники влади, ветерани визвольних змагань, учасники АТО.

Духовенство разом з очільниками міста і району запалили пам’ятні лампадки біля меморіалу Небесної  сотні, поклали квіти до пам’ятників Тараса Шевченка, Івана Франка, учасників визвольних змагань, перед статуєю Богородиці по вул. Лесі Українки та погруддям Кирила Трильовського.

Із патріотичного виступу дитячих колективів розпочали відзначення Дня Незалежності, яке благословили два архієреї. Владика Василій (Івасюк), єпарх Коломийсько-Чернівецький УГКЦ, у своєму привітальному слові Незалежність України назвав найбільшим Божим даром. “Український народ позбавлений власної державності, упродовж століть перебував на межі зникнення через заборону чужими правителями читати, писати і навіть молитися рідною українською мовою. Мільйонами людських жертв довелося заплатити українцям впродовж століть у жорстокому змаганні за волю. Ціна цієї волі вимірюється ріками крові, мільйонами вбитих на війнах, закатованих у концтаборах і важкою долею сотнями тисяч полонених”, - сказав єпископ.

“Церква сьогодні продовжує навчати любити ближнього і всім серцем горнутися до подарованої нам Богом суверенної України, щоб нас ніхто не роз’єднав. Духовенство закликає далі наших синів і дочок боронити свою Батьківщину, допомагати воїнам в АТО, плекати рідну мову і культуру та зберегти державу в ім’я майбутнього наших дітей”, - наголосив владика Василій та уділив архієрейське благословення.

З нагоди Дня Незалежності були вручені грамоти заслуженим жителям Писанкової Коломийщини, зокрема такі грамоти від Івано-Франківської обласної державної адміністрації отримали владика Василій (Івасюк) та о. Володимир Касіян, парох церкви святого Йосафата м. Коломиї.

Найбільше на святі згадували українських воїнів, які сьогодні боронять Україну від загарбників. Лунали побажання миру, здоров’я і кращого майбуття.