Волонтери соціального служіння зустрілись 20 жовтня у катехитичному центрі львівської парафії Різдва Пресвятої Богородиці
  • Суб, 24/10/2015 - 10:00

Волонтери соціального служіння зустрілись 20 жовтня у катехитичному центрі львівської парафії Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові, з ініціативи «Карітас-Львів УГКЦ». Увагу зосередили на обговоренні таких соціальних проектів як «Психологічна порадня» і «Клуб дозвілля для тих, кому за 50…».

Зустріч розпочалась традиційно молитвою волонтера. Отець Андрій Сенейко, директор «Карітас-Львів УГКЦ», наголосив на великій силі віри, що надихає на добрі справи і на діла милосердя. Ця віра підкріплена молитвою, зокрема, спільнотною молитвою у церкві. Храм – це особливе місце молитви, місце, що потребує уважного зосередження на молитві. У храмі не маємо відволікатись на зайві розмови, речі. Адже не дарма Ісус Христос вигнав із храму торговців: “Написано: Дім мій домом молитви буде зватись, – ви ж чините з нього печеру розбійників” (Мт 21, 13).

Опісля молитовно-духовної частини зустрічі перейшли до практичної: розробки соціальних проектів. Цього разу зосередились на «Психологічній порадні» та «Клубі дозвілля для тих, кому за 50…». У малих групах розмірковували над метою і завданнями проектів, цільовою аудиторією, покроковими діями, графіком подій і т. д. Кожен визначився із своєю роллю у даному проекті. Відтак відбулась презентація проектів і обмін думками.

Слід зазначити, що при церкві Різдва Пресвятої Богородиці ведеться активна робота, спрямована на соціально незахищені верстви населення, на тих, хто найбільше потребує. Окрім Парафіяльного Карітасу, при храмі діють спільноти для осіб з особливими потребами: «Віра і світло», «Лярш-Ковчег». Чоловіки-католики мають можливість брати участь у локальному осередку міжнародної братерської організації «Лицарі Колумба», де культивують благодійність і піклуються про кожне життя – зачате і народжене. Щосереди з 18.00 до 20.00 відбуваються бесіди із сімейним консультантом і психологом-психотерапевтом, зокрема, і для осіб, що перебувають у складних життєвих обставинах. При церкві також плетуть сітки для потреб військових в АТО.