ВСЕ СТАЄ ЯВНИМ (Про наболіле ... а саме про "скверну справу" у Львові)
  • Чтв, 10/12/2015 - 18:41

В часі Різдвяного Посту, який має на цілі приготувати нас до усвідомлення того, що Господь прийшов на землю, щоб спасти світ. За словами св. Івана Золотоустого, Бог зійшов із небес, щоби людину на небо піднести.

У історії людства були завжди люди, які чудово розуміли цю істину і завдяки їм світ ще існує. Ми навіть не знаємо їх імен, але у мозаїку світу вони вставили свій дорогоцінний камінь. Однак, не усі зрозуміли свою місію у світлі місії Христа.

У галопі подій, яких надзвичайно багато, знову потрапила мені в увагу тема тих, які борються за дерева у "сквері" св. Юра. Дуже доцінюю тих, які справді з чистим сумлінням і переконанням намагаються Львів зробити кращим - таким, який був би гарним і привабливим місцем не тільки для туристів, але і для його мешканців.

Проте, не можу дивитися спокійно на фальш, який створюють довкола актори і виконавці цієї "скверної" справи. Вони дальше видумують різноманітні казуси для того, щоб площа перед собором св. Юра не була упорядкованою. Зрештою, осмілюся припустити, що стан скверу цілковито віддзеркалює стан їхніх душ.

Коли звертаєш їм увагу на ще більш кричущі факти з вирубуванням дерев, то вони делікатно кажуть, що нехай створюються подібні організації, бо вони подали "приклад". А насправді, за цією аргументацією криється елементарна подвійність стандартів. Зрештою, ми йдемо в Європу, а там це модно.

Чому про це згадую? Тому, що знаю і переконаний, а багато людей вже переконалося у тому, що справа не у деревах. Справа у особі праведного і великого Мойсея Українського Народу митрополита Андрея Шептицького! Саме його особа заважає багатьом до сих пір, так само, як особа Степана Бандери (не порівнюю цих двох осіб, бо вони не порівнюються, але згадую так само протести проти будівництва йому пам’ятника у Львова, які, як не дивно, були у набагато меншому масштабі).

Проте, хочу пригадати усім біблійну істину про те, що все сховане з часом стає явним! І при нагоді хочуть навіть подякувати усім тим "активістам", що допомогли звернути увагу на особу митрополита Андрея навіть тих, які взагалі ним не цікавилися.

А так, все добре на нашій парафії.