2024 рік принесе збільшення переслідувань християн у кількох країнах: Release International
  • Птн, 29/12/2023 - 15:48

У 2024 році очікується зростання переслідувань християн у ряді країн, зокрема в Нігерії, Індії, Пакистані та Китаї, за прогнозами організації Release International.

 

Згідно з новим звітом організації Release International, наступний рік обіцяє бути важким для християнських спільнот у декількох країнах світу. Зокрема, зазначається, що у Нігерії, Індії, Пакистані та Китаї ситуація може погіршитися.

 

У Нігерії, наприклад, минуле Різдво стало одним з найтрагічніших: понад 160 людей загинули в результаті нападів у штаті Плато. Серед жертв – члени церков та пастирі, а також знищено сотні будинків. Партнери Release International у Нігерії підтверджують ці дані, висловлюючи глибоке співчуття та засудження цих нападів.

 

У Індії ситуація також викликає занепокоєння. Закони проти конверсії ускладнюють життя християнам, а в штаті Маніпур етнічне насильство призвело до загибелі близько 175 осіб. Тисячі людей втратили домівки, а сотні церков були знищені. З наближенням загальних виборів у 2024 році, існує ризик подальшого загострення ситуації.

 

У Китаї прогнозується посилення цензури та продовження політики “синізації” релігій, що передбачає приведення церков у відповідність з ідеологією Комуністичної партії. Партнери Release International у Китаї вважають, що метою є повне викорінення християнства в країні.

Пол Робінсон, генеральний директор Release International, закликає всесвітню церкву молитися за християн у цих країнах та закликає уряди вжити рішучих заходів для захисту уразливих спільнот.