32,3% українців воліють покладати надію на Бога щодо майбутнього
  • Чтв, 18/05/2023 - 11:18

Національне благополуччя є важливим для 32,5% українців, щодо майбутнього 32,3% респондентів відповіли “Я покладаюся на Бога — на все Його воля» – результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

Про це пише slovoproslovo з посиланням на zn.ua

Опитування виявило, що, відповідаючи на запитання “Чиє благополуччя для вас найважливіше?”, 50,2% українців визначили благополуччя своєї родини як найважливіше. Водночас, 32,5% вказали на благополуччя країни як на другорядний пріоритет. Власне благополуччя та благополуччя друзів і близьких виявилися важливими для 8,8% та 2,6% респондентів відповідно.

“Країна, що наражається на очевидний ризик знищення, не сприймається як щось умоглядне та окреме від особистого — йдеться про ареал існування. Улюблений, вподобаний — свій”, — коментує результати психологиня, директорка громадської організації “Форпост” Олена Подолян.

На запитання "Що допомагає вам упоратися з невпевненістю в майбутньому?" 32,3% респондентів  відповіли "Я покладаюся на Бога — на все Його воля».

Опитування показало, що попри тривалу війну і постійний стрес, українці продовжують вважати національне благополуччя важливим. Водночас, для багатьох українців віра та спілкування з близькими допомагають зміцнити дух та подолати невпевненість.