«Активний громадянин» у місті Сміла на Черкащині
  • Нед, 14/12/2014 - 17:48

До участі у Всеукраїнській акції «Активний громадянин», яку реалізовує Комісія УГКЦ Справедливість і Мир, було подано заявку із міста Сміла, що на Черкащині. Як не дивно, у тренінгу, який відбувся 11 грудня 2014 року взяли участь близько 20 дівчат з різних шкіл, що наочно ілюструє легенду про сміливих місцевих дівчат.

З учасницями було обговорено питання, що стосуються громадянської активності, лідерства та співпраці, вони із задоволенням взяли участь у практичних завданнях та активно вели дискусію.

Спільно було напрацьовано та розроблено кілька чудових ідей для проектів, які можна започаткувати в місті та які були б цікавими для реалізації за участю школярів. Серед проблем є участь молоді у житті міста, гуртках за інтересами, облаштування шкільної території, пропаганда здорового способу життя, подорожей та молодіжних обмінів. Знайшлися й ті, хто хотів би зламати існуючу систему, що не може не радувати, але нашою метою є починати з себе та чогось малого. Дівчатка дуже активно дискутували та ставили компетентні питання щодо ініціатив, які вони б хотіли спробувати реалізувати.

Звісно, не обходиться без керівників, які завітали разом зі своїми учнями – всі разом долучилися до обговорення проблем та шляхів їх вирішення, що стало чудовим прикладом для учнів і мотивувало їх висловлювати власні думки.