Американські католицькі єпископи засуджують участь Джо Байдена в церемонії одностатевого «шлюбу»
  • Суб, 06/08/2016 - 16:57

5 серпня цього року на сайті Конференції католицьких єпископі США з’явилася заява за підписом глави цієї Конференції Архиєпископа Люїсвілля Джозефа Куртца, Єпископа Буффало Річарда Мелоуна – очільника Комітету в справах мирян, шлюбу, сім’ї та молоді та Архиєпископа Маямі Томаса Венскі – очільника Комітету Конференції з питань справедливості й розвитку людини, яку американська католицька інформаційна агенція CNA, пов’язує з нещодавнім головуванням американського віце-президента, декларованого католика Джо Байдена на церемонії одностатевого «шлюбу».

У заяві сказано наступне: «Коли відомий політик-католик публічно і добровільно очолив урочисту церемонію формалізації співжиття двох людей однієї статі, то у вірних може викликати дезорієнтація стосовно католицького вчення про шлюбі відповідних моральних обов’язків католиків. Те що ми бачимо, це – протиставлення вірі, а не свідчення віри, засноване на істині».

У цій заяві не згадується Джо Байден по імені, проте віце-президент 1 серпня цього року головував на церемонії одностатевого «шлюбу». Церемонія відбулась в офіційній резиденції американського віце-президента.