Апостольський Престіл підписав декларацію на захист християн
  • Суб, 14/03/2015 - 12:05

13 березня 2015 на 28-й сесії Ради ООН з прав людини в Женеві була представлена спільна декларація на захист християнських та інших громад Близького Сходу. Свої підписи під документом поставили представники більше 50 держав.

У декларації йдеться про те, що гострі конфлікти на Близькому Сході мають катастрофічні наслідки для всього населення цього регіону. Особливо страждають християни. Насильство, релігійна та етнічна ненависть, фундаменталістський радикалізм, екстремізм, нетерпимість ставлять під загрозу існування багатьох співтовариств, у тому числі і християнських. Мільйони людей змушені покинути землю предків. Ті, хто залишається, живуть під постійною загрозою репресій і насильства з боку так званої "Ісламської держави", "Аль-Каїди" та інших терористичних груп: їх позбавляють будинків і землі, продають в рабство, вбивають, страчують. Зруйновано десятки християнських церков і стародавніх храмів різних релігій, констатується в документі.

Автори декларації закликали уряди, а також громадських та релігійних лідерів Близького Сходу вжити заходів щодо вирішення цієї серйозної проблеми і сприяти побудові культури мирного співіснування. Вони закликали міжнародне співтовариство підтримати давні етнічні та релігійні громади Близького Сходу, колиски світових релігій. Ця підтримка необхідна для відновлення здорового міжкультурного суспільства і політичної системи, яка гарантує права людини, в тому числі і право на свободу віросповідання, йдеться в декларації.