Арешт за пролайф напис крейдою на тротуарі. Як християни виграли апеляцію
  • Суб, 26/08/2023 - 14:33

Двох протестувальників, яких у 2020 році заарештували за те, що вони написали крейдою на тротуарі пролайф меседж, було виправдано в апеляційному суді Вашингтона, округ Колумбія. Повідомлення, яке вони написали, було «Життя чорних ненароджених мають значення». За це поліція їх заарештувала, але вони успішно відстояли, що меседж, написаний крейдою, захищений правом на свободу слова та самовираження. 

15 серпня апеляційний суд постановив, що Фонд Фредеріка Дугласа та Студенти за життя Америки  – дві організації, які представляли інтереси відповідачів – «правдоподібно продемонстрували», що поліція порушила права протестувальників за Першою поправкою. Повідомлення було написано на тротуарі перед будівлею Планованого батьківства округу Колумбія. 

Одним із головних аргументів звернення було те, що влада не вжила заходів щодо протестувальників BLM, які також писали крейдою на землі та боках будівель. Однак ці активісти окрім крейди, яку можна відмити, використали фарбу для своїх гасел. Рішення суду визнало, що уряд «не може мати фаворитів  — дозволяти одні повідомлення та забороняти інші».

Вони назвали арешт «вибірковим правозастосуванням» через повальне порушення «указу про порчу». Згідно з Catholic World Report, усім демонстрантам, присутнім того дня, було повідомлено, що вони будуть заарештовані за «намальовані або крейдовані» повідомлення на громадському майні. Як тільки це було заявлено, вони не могли заарештувати одну групу, не арештовуючи іншої, і не вважати це дискримінацією.

Після скасування цього рішення відповідачам тепер дозволено вимагати відшкодування за це порушення своїх прав, передбачених Першою поправкою, подавши позов до поліції. Президент SFLA Крістан Хокінс привітав рішення суду, зазначивши:

«Прав на свободу слова, якими ви боїтеся користуватися, насправді не існує, і ми продовжуватимемо боротися за права наших студентів виступати на захист ненароджених дітей та їхніх матерів, а також проти хижацької індустрії абортів, яку очолює плановане батьківство».