Архиєпископ Ґаллаґер у Південній Кореї: 60-річчя дипломатичних стосунків
  • Пон, 20/11/2023 - 14:48
Секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами та міжнародними організаціями проведе інституційні зустрічі, а також візьме участь у заходах релігійного та культурного характеру.

Архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, Секретар у справах стосунків з державами та міжнародними організаціями, від 20 до 23 листопада 2023 р. здійснює візит у Південну Корею з нагоди 60-річчя дипломатичних стосунків між цією країною та Святим Престолом. Про це інформує Державний Секретаріат через пост у соціальній мережі «X».

Це інституційна подорож, але вона вкотре знаменує увагу Церкви до азійського континенту, багатого новими енергіями, який, завдяки своїй культурі та традиції шукання рівноваги, може сприяти пошуку нових шляхів миру в цьому світі, пошматованому війнами.

Окрім офіційних зустрічей з прем'єр-міністром та заступником міністра закордонних справ Кореї, архиєпископ Ґаллаґер виступить під час симпозіуму, організованого з нагоди річниці, що матиме за тему заклик Папи Франциска під час його візиту до Сеулу в серпні 2014 року: «Бути хранителями пам'яті та хранителями надії». Він також матиме неформальну зустріч з деякими членами дипломатичного корпусу.

Серед різних зустрічей релігійного характеру, Секретар з питань стосунків з державами та міжнародними організаціями відслужить Святу Месу в санктуарії Сеосомун, місці, де прийняли мученицьку смерть перші корейські християни, яких Іван Павло ІІ 6 травня 1984 року зарахував до лику святих.