Асирійські християни в Іраку створюють ополчення для захисту єдиновірців від наступу "Ісламської держави"
  • Втр, 30/09/2014 - 19:54

Християни в Іраку створюють загони ополчення для захисту єдиновірців від наступу "Ісламської держави". За інформацією порталу "Nahamet", близько 100 бійців день і ніч патрулюють Алькош, який відстояла курдська "Пешмерга" під час наступу джихадистів. 

Формування асирійських ополченців носить назву «Dwekh Nawsha», що в перекладі з арамейської означає «майбутні мученики». Навчанням загону, який, за різними даними налічує від 100 до 200 бійців, керує колишній офіцер іракської армії підполковник Юсеф Одішо. 

"L'Observatoire de la Christianophobie" опублікував відео, зняте «Dwekh Nawsha» і яке розповідає про навчання солдатів. 

За даними Асирійського демократичного руху - найбільш видної християнської політичної партії Іраку - вже більше 2 тисяч чоловіків зголосилися вступити до лав християнського ополчення, щоб боротися проти Ісламської держави. Підполковник також розповів про потреби нового загону, якому вкрай необхідні навчання і військова техніка. 

У спробі структурувати ряди ополчення делегація асирійців недавно побувала в Лівані, де зустрічалася з представниками "Ліванських сил", в тому числі з лідером партії Саміром Джааджаа, який обіцяв «підтримувати будь-яке рішення, прийняте в ході переговорів, з метою допомогти іракським християнам залишитися» на своїй землі.