Базиліка святого Петра: молитовний супровід синодальної асамблеї
  • Птн, 06/10/2023 - 12:38

Адорації в базиліці Святого Петра та молитовна хода зі свічками й молитва Розарію на площі супроводжуватимуть працю XVI Звичайної Асамблеї Синоду Єпископів, яка протягом жовтня відбувається у Ватикані. Для цього у будні храм буде відчинений до 20:00.

У день, коли почалася безпосередня праця XVI Звичайної Загальної Асамблеї Синоду Єпископів, прес-служба ватиканської базиліки Святого Петра поширила повідомлення про те, що в храмі відбуватимуться щоденні молитовні заходи, що супроводжуватимуть синодальне зібрання. У ньому зазначається, що паломники зможуть приєднатися до молитви за синод під час Святих Мес, які служаться у базиліці, та під час вечірньої Євхаристійної Адорації, яка розпочинатиметься в будні о 19:00 в каплиці Найсвятіших Тайн. Годину обрано таким чином, щоб у молитві могли взяти участь також і учасники асамблеї. Для цього годину закриття базиліки зміщено на 20:00.

У суботи жовтня, місяця особливої молитви на вервиці, о 21:00 відбуватиметься хода зі свічками та молитва Розарію на площі Святого Петра. Першу таку молитовну ходу в суботу 7 жовтня очолить кардинал Маріо Ґрек, Генеральний Секретар Синоду.

В години відкриття базиліки при вході до каплиці Найсвятіших Тайн та каплиці святого Йосифа будуть розміщені інфостенди, які скеровуватимуть на сайт базиліки Святого Петра, на якому можна буде завантажити тексти для особистої молитви різними мовами.