Більшість католиків у США не знають віровчення Церкви і позиції Папи Франциска
  • Втр, 01/09/2015 - 01:01

Згідно нових результатів дослідження Публічного інституту дослідження релігії, більшість американських католиків підтримує аборти і одностатеві «шлюби», будучи переконаними, що це не противиться Вченню Церкви. Також більшість католиків США висловила переконання, що Святіший Отець Франциск підтримує одностатеві «шлюби». Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Американські католики виявились ліберальнішими у питанні одностатевих «шлюбів» від пересічних американських громадян: 60% американських католиків підтримує одностатеві «шлюби», напроти 55% пересічних американців, які теж підтримують це.  Цікаво, що з тих 60% католиків США,я кі підтримують одностатеві «шлюби», їх 49% переконані у тому, що і Папа Франциск теж підтримує одностатеві «шлюби», але і серед 40% американських католиків, які відкидають одностатеві «шлюби», 15 % також переконані у тому, що теперішній Папа підтримує ці «шлюби». І це попри те, що Папа Франциск неодноразову підтверджував Вчення католицької Церкви в цьому питанні.

Усього на 2% католики США виявились консервативнішими від пересічних громадян США у питання абортів: так аборти підтримує 51% американських католиків, а серед пересічних громадян ця підтримка становить 53%.

Цікаво, що більшість ортодоксно налаштованих католиків у США підтримують республіканців, у той час ліберали у католицькому середовищі схильніші демократам.