Блаженніший Святослав у співслужінні з єпископами Синоду УГКЦ очолить Літургію в базиліці Святого Петра у Ватикані
  • Суб, 26/08/2023 - 13:31

У неділю, 10 вересня, о 13:30 (за римським часом) в базиліці Святого Петра у Ватикані відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Блаженніший Святослав у співслужінні з єпископами Синоду Української Греко-Католицької Церкви. Спільним богослужінням єпископи УГКЦ з усього світу завершать роботу Синоду, який цьогоріч відбуватиметься у Римі з 3 по 13 вересня, та відзначать 400-річчя мученицької смерті священномученика Йосафата.

«Для єпископів, духовенства, монашества та вірних нашої Церкви молитися в базиліці Святого Петра в Римі — це особливий Божий дар і знак, що об’єднані у спільноту Вселенської Церкви, ми не є самі серед страшних випробувань війни, які випали на долю нашого народу. У цей ювілейний рік мученицької смерті нашого святого Йосафата, мощі якого спочивають у цій базиліці, ми хочемо просити в Бога справедливого миру для нашої країни й засвідчити всьому світу християнські цінності свободи, за які готові навіть віддати життя», — сказав Блаженніший Святослав у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ.

З цієї нагоди Блаженніший Святослав закликає вірних УГКЦ в Україні та діаспорі об’єднатися у молитві на гробі святого Петра у Ватикані. «Нехай наша спільна молитва буде виявом сопричастя зі Святішим Отцем, наступником апостола Петра, нашої вдячності за його пастирську турботу про „страждаючий український народ“ і голосом правди про Україну», — наголосив Предстоятель УГКЦ.