Близький Схід: перші католицькі Дні молоді відбудуться в Йорданії
  • Втр, 25/02/2020 - 17:26

Перші католицькі Дні молоді Близького Сходу відбудуться в Йорданії. Таке рішення прийняли учасники 70-ї генеральної сесії Конференції латинських єпископів на Близькому Сході (CELRA).

Засідання тривало 17-20 лютого 2020 р. в Римі. На ньому головував Апостольський адміністратор латинського Єрусалимського Патріархату, Архиєпископ П'єрбатіста Піцабала.

Проведенням Днів молоді єпископи хочуть зміцнити прихильність молодих католиків з Близького Сходу до рідної землі, заохотити їх до більш активної участі в житті Церкви і суспільства, щоб зменшити хвилю міграції.

Гостями засідання єпископату Близького Сходу були ватиканські єрархи, серед яких префект Конгрегації у справах духовенства, кардинал Беньяміно Стелла, голова Папської ради з міжрелігійного діалогу, кардинал Мігель Анхель Аюсо Гіксот, підсекретар Дикастерії зі сприяння цілісному розвитку людини, кардинал Майкл Черні, генеральний секретар Синоду Єпископів, кардинал Лоренцо Балдісері, а також Секретар з відносин Святого Престолу з державами, Архиєпископ Пол Річард Галлахер. 18 лютого учасники наради взяли участь у ранковій Літургії з Папою Франциском у ватиканському Домі св. Марти.