Близько чверть молодих британців готові заборонити Біблію
  • Втр, 12/12/2023 - 16:04

Згідно з опитуванням Whitestone Insights, проведеним минулого місяця серед 2088 дорослих британців, близько чверті молодих людей відкриті до ідеї заборони Святого Письма через «мову ненависті». Релігійна неграмотність і антихристиянські настрої стрімко зростали у Великобританії впродовж багатьох років, і ось результат.

Whitehouse Insights поставили таке запитання респондентам: «Якщо образливі частини не будуть видалені, то книги, що містять те, що дехто сприймає як мову ненависті, повинні бути заборонені для загального продажу, включаючи – якщо це  необхідно - релігійні тексти, такі як Біблія».

Вони виявили, що 23 відсотки «віком від 18 до 34 років погоджуються з твердженням, що Біблію слід заборонити, якщо в ній не вирізано образливі частини», що «17% у віці від 35 до 54 років підтримують твердження», і що «13% людей старше 55 років також погодилися». Таким чином, майже чверть молодих людей вважають, що якщо Біблію не можна редагувати, її слід заборонити.

Як інформує LifeSiteNews, британське молоде покоління є неймовірно цензурним і, здебільшого, більше не вірить у свободу та не розуміє її. Поняття лібертаріанського суспільства завжди було міфом. Реальність така, що всі суспільства мають закони про богохульство, і коли ми позбулися одного набору кодексів, ми неминуче розробили нові. Таким чином, тепер ми можемо профанувати все справді святе – але ми не можемо сміятися з чоловіків, одягнених у жінок (я серйозно: за це оштрафували шотландського будівельника); ми не можемо засуджувати певні практики; ми не можемо засуджувати гріх за його назвою. Це було б «мовою ненависті» або тим, що ми звикли називати богохульством.

«Як я вже неодноразово зазначав у цьому просторі, ми бачимо судову реорганізацію. Колись наше суспільство було засноване на цінностях біблійного Об’явлення. Тепер наші цінності походять від сексуальної революції. Протягом останніх десятиліть ми повільно, але впевнено спостерігали, як наша правова система перебудовувалася під нашу нову систему цінностей. Цілком можливо, що в якийсь момент Біблію вважатимуть мовою ненависті. Ревні прокурори витратили роки, намагаючись засудити фінського парламентарія Пяйві Рясянен саме в цьому»,- пише Джонатон Ван Марен.

Ми також починаємо пожинати плоди посіяного нами невігластва. Оскільки незнання християнства та Святого Письма зростає, молоді люди, які стверджують, що вони підтримують заборону Біблії, навіть не знають, що саме вони забороняють. Я не просто маю на увазі, що вони не знають духовних істин – хоча це теж, очевидно, правда. Я маю на увазі, що вони неосвічені, і крапка. У 2018 році, як я вже зазначав раніше, опитування показало, що 2 з 5 британських мілленіалів не могли впізнати дитину в яслах.

Опитування ComRes у 2017 році, проведене на замовлення Церкви Англії, показало, що 60% тих, хто вважає себе християнами, не читають Біблію. Крім того, 36% зізналися, що ніколи не з’являлися на богослужіннях, 29% сказали, що ніколи не моляться, і лише 6% – знову ж таки, з тих, хто називає себе християнами – заявили, що читають Біблію, моляться чи регулярно відвідують церкву. Масштаби дехристиянізації у Великобританії важко переоцінити, і ми не можемо випередити довгострокові наслідки. Підростаюче покоління не тільки не вірить Біблії, але й зовсім не знає, що вона говорить, а це означає, що ЛГБТ-активісти, які наполягають на забороні Біблії в майбутньому, можуть стукати у відчинені двері. Я б сказав, що написане на стіні, але мало хто отримає посилання.