Брат Алоїс зустрівся з Папою Франциском
  • Птн, 04/03/2016 - 14:34

Святіший Отець прийняв на приватній аудієнції пріора екуменічної спільноти Тезе. Відвідини брата Алоїса у Ватикані мають вже постійну щорічну традицію. Як він розповів в інтерв'ю Радіо Ватикану, атмосфера зустрічі була дуже радісна, хоча теми, яких торкалися, були дуже серйозні.

„Ми говорили насамперед про молодь, про те, як її сьогодні супроводжувати. Папа звертав особливу увагу на той факт, що віра повинна розвиватися, повинна рости протягом усього життя. Це не якийсь постійний елемент, який отримуєш раз і назавжди, і тому ми повинні супроводжувати молодих у розвитку віри. Ми говорили про єдність християн, тому що це другий важливий елемент для нашої спільноти в Тезе. Мені дуже подобається те, що Франциск говорить про необхідність обміну дарами між різними Церквами, про необхідність прийняття того, що Бог посіяв у інших і для нас. Тому необхідно знову відкрити для себе дари, присутні в інших. От ми живемо в Тезе: між нами, братами, що походять з різних Церков, а також разом з молодими. Ми переживаємо Церкву, як єднання, єдність. У цьому пункті повністю згоден з Папою, у тому, що він говорить про красу єдності", – сказав Радіо Ватикану брат Алоїс.

Іншою темою розмови була криза, міграція. Як сказав брат Алоїс, Франциск нагадав, що Європа в минулому, змогла інтегрувати мігрантів, які прибували до неї тому що у неї є сильний фундамент і коріння. Сьогодні вона вже не в змозі цього зробити. Тому Європа повинна знову відкрити для себе своє коріння, щоб впоратися з цим викликом, з яким ще довго буде справлятися.