Британська ісламістка зізналась у підготовці теракту в головному соборі Лондона: хотіла вбити якомога більше людей
  • Пон, 24/02/2020 - 16:28

Прихильниця терористичного угруповання "Ісламська держава" визнала себе винною у змові з метою підготовки вибуху в соборі Святого Павла і готелі.

Сафія Аміра Шейх з графства Мідлсекс, зізналася в підготовці терористичних актів і поширенні терористичних публікацій на слуханнях в Олд-Бейлі.

Шейх, навернена мусульманка, зв'язалася з особою, яка могла підготувати вибухівку, і відправилась в розвідувальну поїздку, щоб оглянути собор і готель як місця для установки бомб.

Вона підготувала слова клятви вірності групі, також відомої як "ІД", між серпнем і жовтнем 2019 року. 

Жінка також поширювала пропагандистські матеріали "ІД" у соцмережах.

Шейх заявила, що її головною метою було вбити якомога більше людей в результаті нападу смертника на собор Святого Павла.

Вона поділилася своїм планом лише з двома людьми, експерту з вибухових речовин в Інтернеті та його дружиною, не підозрюючи, що вони були офіцерами під прикриттям.

Обвинувачена народилася в немусульманській родині і прийняла іслам в 2007 році.

Вона почала стежити за екстремістами в Інтернеті і до 2015 року остаточно радикалізувалася.

До оголошення вироку 12 травня її утримуватимуть під вартою.

Собо́р Свято́го Павла́ (St Paul's Cathedral) - головний храм британської столиці, один із символів міста і Англіканської церкви. Знаходиться в районі Сіті. Збудований у 1675-1708 роках, хоча перші згадки датуються 604-м роком. Вважається перлиною англійського бароко.

У соборі поховані відомі персони: адмірал Гораціо Нельсон, герцог Веллінгтон, Лоуренс Аравійський, Вінстон Черчілль та ін.