Британський прелат стурбований дискримінацією християн з боку роботодавців
  • Нед, 22/03/2015 - 20:59

Архиєпископ Саутворка Пітер Сміт засудив дискримінацію християн на робочих місцях у Великобританії повідомляє InfoCatolica.

Пітер Сміт, який очолює комісію з християнської та громадянської відповідальності при Конференції католицьких єпископів Англії та Уельсу, висловив свої зауваження у відповідь на висновки Комісії з питань рівності і прав людини. Незалежний орган був створений в 2006 р. у відповідності з британським законодавством.

Архиєпископ Саутворка говорить про «серйозні перешкоди практики» сповідання віри для християн.

"Це добре, що багато учасників опитування описують умови на робочому місці, де їх переконання поважають. Але ми маємо достатньо інформації про те, як християнам перешкоджають виражати свою віру", - заявив Сміт.

"Вражає також відсутність серед співробітників компаній, робітників і студентів розуміння того, як закон про свободу релігії має реалізовуватися на практиці", - додав єрарх.

"Я розумію, що Комісія з питань рівності і прав людини буде використовувати результати опитування для перегляду чинного законодавства та при розробці нових керівних принципів. Це має забезпечити можливість більшої поваги спільноті віруючих людей", -  підсумував архиєпископ Саутворка.