Церква Домініканської Республіки проти закону про сексуальне здоров'я
  • Птн, 17/07/2015 - 00:33

Церква в Домініканській Республіці рішуче виступає проти законопроекту про так зване сексуальне та репродуктивне здоров'я. У спеціальній заяві єпископат цієї країни вимагає повного відкинення документу, зважаючи на його форму і зміст. Єпископи наголошують, що таке розпорядження не можуть прийняти без широкої суспільної консультації та публічних дебатів.

Проект, який мають обговорити в парламенті, містить, на думку єрархів, кілька пропозицій, які є неприйнятними. По-перше, закон має дозволити аборт підліткам без відома батьків. По-друге, вводить у навчальні програми сексуальне виховання, що містить науку про еротизм і відчуття задоволення. І по-третє, нове законодавство не передбачає для лікарів і медсестер права на відмову в разі доручення зробити аборт чи асистувати при цьому.

Тому єпископи закликають законодавців підняти широку суспільну консультацію та «створити такий закон, який не редукуватиме сексуального виховання до генітальності. Церква прагне, щоб прийняли закон, що спрямований на інтегральне виховання людини», – йдеться в заяві.

Єпископат також звертає увагу на те, що треба захищати основні принципи, серед яких право на життя. А життя «не можна інтерпретувати тільки з погляду задоволення, але також і, можливо насамперед, у перспективі відповідальності, тому що немає повноти життя без відповідальності», – наголошують єпископи Домініканської Республіки.