Через рейди Боко Харам священики в Конго можуть пересуватись лише з військовим конвоєм
  • Срд, 01/10/2014 - 15:04

У звʼязку із постійними рейдами, які проводять представники угрупування Боко Харам в Камеруні, священиків і монахів завжди супроводжує військовий конвой.  Про це повідомив камерунський католицький єпископ Бруно Атеба під час розмови з організацією «Допомога Церкві у потребі».

Для того, щоб відправити Недільну Літургію чи виконати інші душпастирські обовʼязки на території Камеруну, поблизу Нігерії, священики змушені брати зі собою військовий супровід. Причиною таких заходів безпеки стало неодноразове викрадення місіонерів та монахів членами угрупування Боко Харам.

Єпископ Атеба вважає, що причиною цих викрадень є бажання терористів заробити гроші, адже країни, з яких походять викрадені місіонери готові платити викуп за звільнення своїх громадян з рук терористів. Так було у випадку одного французького і двох італійських священиків, а також канадійської монахині.

Єпархія Маруа-Моколо, в якій служить владика Атеба, налічує 43 парафії. Там своє служіння несуть 73 священики, лише 23 з них – камерунці, а решта – місіонери.