Чеські єпископи запропонували державі допомогу в прийманні християнських біженців
  • Суб, 11/07/2015 - 01:01

Чеська єпископська конференція запропонувала державі допомогу в прийманні та розміщені християнських біженців, які залишають свої домівки рятуючись від релігійних переслідувань у близькосхідному та інших регіонах. Про це повідомляє хорватський католицький портал «Bitno.net».

Єпископи обіцяють закликати усі парафії, щоб прийняти і розмістити християнських біженців, а також виразили готовність до співпраці з місцевою владою. У цей проект також би мали бути підключені католицькі доброчинні організації.

Архиєпископ Оломоуца Ян Ґравбер заявив, що уже зараз дуже багато людей запропонували Церкві допомогу в розміщені біженців-християн. Архиєпископ також зазначив що Чеська єпископська конференція уже зараз перебуває у постійному контакті з християнами, які втікають від терору Ісламської держави.

Архиєпископ Праги кардинал Домінік Дука пояснив що Церква у Чехії готова прийняти не тільки біженців, що втікають від терору Ісламської держави: «Ми всі бачимо якою є ситуація у північній  Африці, на Близькому Сході, але й в Україні де триває українсько-російська війна. Там є люди, які потребують притулку і допомоги і ми мусимо їм це надати.». Празький кардинал також додав, що через загрози нових форм тероризму Церква хоче у прийманні біженців, особливо з Близького Сходу, співпрацювати з державними органами правопорядку.