Філіппінські єпископи: католики покликані протистояти всім спробам нормалізувати гомосексуальну поведінку і гомосексуальні союзи
  • Чтв, 03/09/2015 - 19:11

Конференція католицьких єпископів Філіппін  закликала віруючих і, особливо, політичних лідерів протистояти одностатевим шлюбам у відповідь на ЛГБТ агітацію, яка розпочалась після рішення Верховного суду США щодо легалізації одностатевих шлюбів у США.

"Католики покликані протистояти всім спробам нормалізувати гомосексуальну поведінку і гомосексуальні союзи в їх культурі," - заявлено в листі від 28 серпня під назвою "Пастирська відповідь на визнання гомосексуального способу життя і легалізацію гомосексуальних союзів."

Звернення в особливий спосіб закликає католицьких політиків "протистояти юридичному визнанню гомосексуальних союзів в особливо рішучий спосіб."

Єпископи старанно закликали католиків "бути милосердним до кожної гомосексуальної особи, яку вони знають," особливо в їх власній родині, підкреслюючи своїми діями перевагу християнської любові над тлінністю сексуального потягу.

Але, щодо одностатевих "шлюбів" і гомосексуальних відносин, єпископи висловились рішуче: у той час як "сексуальний потяг до тієї ж статі не гріх сам по собі", заявили вони, "він таким є у світлі нашого розуміння шлюбу. І об'єктивно невпорядкованим - в тому сенсі, що не веде до союзу чоловіка і жінки для природньої взаємодоповнюваності".

Єпископи закликали гомосексуалістів "розвивати дружні цнотливі відносини і з чоловіками, і з жінками. ... Ті, хто бореться з гомосексуалізмом покликані свідчити про сцілюючу природу цнотливої дружби, яка не веде до статевих актів".

Політики теж залишаються не прихильниками змін. Коли новинне агентство опитало 23 кандидатів у Сенат у 2013 році, всі, крім одного, не підтримали зміну законодавства, щоб легалізувати одностатеві "шлюби".

Місцева газета на цьому тижні заявила в редакційній статті, що "в переважно католицьких Філіппінах, одностатевий шлюб навряд чи буде легалізовано в найближчому майбутньому".

Гермініо Колома-молодший, прессаташе президента Беніньо Акіно, заявив, що Сімейний кодекс країни визнає тільки шлюб між чоловіком і жінкою. "Наші закони ясні."