Франциск прийняв єпископів з Демократичної Республіки Конго
  • Птн, 12/09/2014 - 23:14

Спокій, сім'я і молодь - ці три теми були в центрі послання папи Франциска до єпископів з Демократичної Республіки Конго, яких він прийняв 12 вересня 2014 на аудієнції, в рамках візиту "ad limina Apostolorum".

Особливу увагу Святіший Отець звернув на проблеми дітей та молоді, які змушені до участі у місцевих війнах. Папа закликав пастирів робити все можливе, щоб допомогти їм: створювати місця, в яких вони отримуватимуть людське, духовне та інтелектуальне виховання; вчитимуться критичному мисленню і допомагати дорослішати на євангельських цінностях, що, на його думку, є кращим способом, щоб перемогти насильство, нерівність і етнічні поділи.

Франциск закликав єпископів з Конго "невпинно працювати на благо міцного і справедливого миру" через душпастирство "діалогу і примирення між різними секторами суспільства", "підтримуючи процес раззброєння і сприяючи співробітництву з іншими релігіями". "Необхідно, - підкреслив Папа - щоб Церква робила свій вклад, уникаючи заміщення політичних інститутів".

Святіший Отець закликав єпископів бути близько до сімей, життя яких утруднено війнами та злиднями, емігрантами, місіонерами і чернецтвом. "Як пастирі, ви покликані запропонувати напрями та рішення для сприяння суспільству, заснованому на повазі до гідності людської особистості", - сказав Папа Франциск.