«Герої Небесної Сотні освітили наше майбутнє» - Митрополит Володимир під час відкриття Музею Небесної Сотні
  • Птн, 11/09/2015 - 14:15

Сьогодні, 11 вересня,  в Івано-Франківську відкрили перший в Україні Музей Небесної Сотні. Він розміщений за адресою вулиця Коновальця, 46. Перед урочистостями Івано-Франківський Архієпископ і Митрополит Володимир (Війтишин) очолив його освячення.

Центральним експонатом Музею є 30-метрове панно, на якому зображені героїчні події з Майдан у всій його самобутності та трагічності. Окрім того, Музей розділений на декілька оглядових зон. Вони присвячені "Самообороні", Медичній сотні, Мистецькому майдану та власне загиблим. Одним із експонатів стали особисті речі Романа Гурика, які до передав його батько Ігор.

Серед "артефактів" можна побачити саморобну зброю з Майдану, листівки, імпровізовані шоломи та бронежилети, мистецькі твори, шини, стріляні гільзи, бочки, щити, фотографії та інші речі. Проект Музею реалізовано за допомогою благодійного фонду "Новий Івано-Франківськ".

«Відкриття Музею вимагало наполегливої праці всіх причетних. Зокрема, хочу подякувати студентам-волонтерам, що допомагали в роботі, а також всім родичам Небесної Сотні. Саме вони приносили нам речі з Майдану. Хочу сказати, що цей Музей не буде статичним - він буде постійно змінюватися та вдосконалюватися», - розповів на презентації Роман Бончук, автор проекту Музею Небесної Сотні.

Серед запрошених на відкриття гостей прибули також родичі героїв Небесної Сотні, які як ніхто розуміють важливість даної події.

Після освячення, Митрополит Володимир відслужив Панахиду за загиблими героями та подякував усім, хто спричинився до цієї важливого діла.