Глава УГКЦ привітав католиків з Христовим воскресінням: «Останнє слово завжди має життя вічне»
  • Нед, 27/03/2016 - 17:02

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав узяв участь у пасхальному Богослужінні в католицькому Прокатедральному соборі святого Олександра в Києві.

Звертаючись до вірних, Предстоятель відзначив, що Пасха – це найбільше християнське свято, бо ми сьогодні святкуємо те, що є найважливіше у Християнській вірі. «Каже апостол Павло: якщо Христос не воскрес, то марна ваша віра. Ми сьогодні святкуємо те, що світло завжди перемагає темряву, правда перемагає всякий вид неправди, добро завжди перемагає зло, а життя завжди перемагає смерть», – сказав Блаженніший Святослав.

На його думку, це, можливо, найважливіше, що нам сьогодні бракує в Україні. «Нам, – каже Архиєрей, – часто здається, що ми блукаємо в темряві, але останнє слово має світло. Нам здається, що ми живемо в тенетах великої неправди, але останнє слово завжди є за правдивими людьми. Здається, що смерть вдирається в наше тіло, в нашу землю, наші родини, але завжди останнє словом має життя, і то життя вічне, тому Христос Воскрес!»

Відтак Глава УГКЦ привітав усіх, хто святкує Пасху за григоріанським календарем, з Христовим воскресінням і побажав Божого благословення, світла, миру, святої і благословенної Паски Христової.

Насамкінець запросив бажаючих до Греко-Католицького катедрального Собору Воскресіння Христового, щоби святкувати разом з греко-католиками свято Воскресіння Христового за юліанським календарем.