Глава УГКЦ: «З приїздом Державного секретаря Ватикану розпочнеться гуманітарна акція Папи в Україні»
  • Чтв, 16/06/2016 - 09:23

Літак із кардиналом П’єтром Кароліном, Державним секретарем Ватикану, та монсеньйором Вісвальдасом Кульбокасом, працівником Державного секретаріату Ватикану, приземлився в міжнародному аеропорті в Борисполі 15 червня. Кардинала зустрічали делегація РКЦ та УГКЦ. Від УГКЦ представника Ватикану вітав Блаженніший Любомир, Архиєпископ-емерит УГКЦ, та Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

«Кардинал приїхав з доброю новиною до України, для того, щоб розпочати гуманітарну акцію Папи Франциска під назвою «Папа для України». Папа Франциск особисто зініціював цю акцію, щоби допомогти постраждалим від війни в Україні», – розповів в коментарі для «Живого ТБ» Блаженніший Святослав. 

За його словами, після проголошення Святішим Отцем цієї збірки, в Католицькій Церкві Європи 24 квітня відбувалося накопичення фондів, щоби цю акцію вдалося реалізувати. А тепер за допомогою різних структур Католицької Церкви в Україні розпочнеться надання цієї гуманітарної допомоги. «Таким чином, Папа прагне бути поруч з тими, хто страждає від війни в Україні, незалежно від конфесійної, культурної чи національної ознаки», – розповів Глава УГКЦ.