Голова комісії з фінансів та планування бюджету про інсинуації довкола пам'ятника А. Шептицькому у Львові
  • Срд, 01/07/2015 - 01:24

І ще раз, щодо пам'ятника Шептицькому і реконструкції площі.

Боже, я вже стільки бреднів начитався щодо пам'ятника і тому хотів би дещо роз'яснити усім тим, які насправді щось хочуть взнати і розібратися в ситуації, а не просто провокувати конфлікт і всі претензії звалювати на Церкву. Тому даю тут деякі пояснення щодо законності претензій до Церкви і щодо реконструкції площі Св. Юра.

ОФІЦІЙНО ЗАЯВЛЯЮ, що будь-які запитання до Отця Юстина, Отця Себастьяна, Владики Ігоря чи інших служителів Церкви чи навіть до САМОЇ Церкви щодо зрізання дерев, перенесення дороги, громадських слухань, експертизи проекту чи його кошторису - є НЕДОРЕЧНИМИ, якщо не мають під собою мети звичайної провокації.

УГКЦ не має жодного ЮРИДИЧНОГО відношення до пам'ятника і реконструкції площі. Представник Церкви брав участь у конкурсі щодо проекту пам'ятника Шептицькому на рівні з іншими представниками ЛМР, громадських і фахових середовищ. Церква взяла на себе зобов'язання ЛИШЕ своїм коштом виготовити пам'ятник і ЖОДНОГО відношення до 30 млн.грн. не має і НЕ МОЖЕ мати. Тому відкидайте усі ці інсинуації.

Церква не має жодних юридичних важелів впливу на виконавчі органі ЛМР і міського голову. Вона може лише звертатися, просити, морально тиснути, вимагати, але впливати жодним чином НЕ МОЖЕ. Точно так само, як мешканці можуть впливати на брукування чи прокладання водогону у себе на вулиці.

Ну не передбачено таке законодавством.

Тому ще раз ОФІЦІЙНО ЗАЯВЛЯЮ (і ви мої слова, при бажанні, можете легко перевірити): усі запитання щодо реконструкції площі, зрізання дерев, кошторисів і використання фінансів, громадських слухань і містобудівної ради, переносу дороги і вцілому до проекту треба задавати ЛИШЕ виконавчим органам Львівської міської Ради і міському голові, як керівнику виконавчих органів. Депутатський корпус ЛМР має право лише прийняти рішення щодо будівництва і закласти в бюджети кошторисні призначення, а на проект впливати - НІ.

Точно так само МИ закладали кошти на пам'ятник Вербицькому і Богдану-Ігорю Антоничу та благоустрій. А їх використання знову ж лежить на розпорядниках коштів, тобто виконавчих органах. І тому пам’ятник Вербицькому буде, а Антоничу - ні. Так вирішив розпорядник коштів (районна адміністрація).

ЦЕ передбачено українським законодавством. Не займайтеся провокаційними інсинуаціями. Крапка.

Яромир Самагальський