Греція легалізувала гомошлюби і відкриває шлях для усиновлення дітей одностатевими парами
  • Птн, 16/02/2024 - 10:55

У ніч на четвер грецький парламент прийняв закон про легалізацію т. зв гомосексуальних подруж. Греція стала першою православною країною, яка прийняла такий тип псевдопрогресивного законодавства.

Нові норми легалізують т. зв одностатеві подружжя та відкривають шлях для такого типу стосунків до усиновлення дітей. Єдиним «успіхом» груп, які виступають проти ЛГБТ-революції в Греції, є положення, яке виключає «право на сурогатне материнство для т.зв. гомосексуальних пар».

Нічне голосування було поіменним: за ухвалення закону проголосували 176 із 300 депутатів парламенту.

Законопроект зустрів шалений опір Православної Церкви Греції. Архиєпископ Афін і всієї Греції Єронім II закликав до поіменного голосування, щоб виборці могли перевірити, яку позицію зайняли їхні представники.

У лавах правлячої Нової демократії не було одностайності щодо ухвалення нових регламентів. Проти нововведень виступив, серед інших, колишній прем'єр-міністр Греції Андоніс Самарас, який заявив у четвер, що "закон про одностатеві стосунки є фундаментальною зміною сімейного права", пише pch24.pl.

Антицивілізаційні рішення підтримали в основному ліві партії опозиції. Лідер соціалістичної Сірізи Стефанос Касселакіс навіть оголосив, що кожен член його партії, який утримається від голосування або проголосує проти законопроекту, відчує відповідні наслідки.