Громаду УГКЦ у Запоріжжі вперше відвідав Блаженніший Святослав
  • Птн, 17/06/2016 - 14:49

Очільник УГКЦ Блаженніший Святослав отримав булаву і пообіцяв наступного разу відвідати легендарне Запоріжжя з офіційним душпастирським візитом.

Понад півсотні запорізьких греко-католиків у своїй крихітній капличці зустріли хлібом і сіллю Предстоятеля УГКЦ. Він прибув 16 червня до Запоріжжя в рамках одноденного візиту Держсекретаря Ватикану кардинала П'єтро Пароліна на урочисте відкриття гуманітарної акції «Папа для України», повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Разом із Главою УГКЦ до парафії завітали: владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький, владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський, та владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський.

У Запоріжжі Блаженніший Святослав уперше. «Привітне місто, дуже гарні люди», – сказав він. Після спілкування з вірними пообіцяв приїхати до Запоріжжя, але вже з офіційним візитом, щоб, зокрема, посприяти й вирішенню питання будівництва храму. За останні 18 років місцева влада лише обіцяла, але так й не виділила місце для греко-католицької церкви. Увесь цей час запорізька греко-католицька громада проводить свої богослужіння в капличці, по суті, у невеличкій хаті.

Завершилася ця зустріч з Главою УГКЦ спільною молитвою та співом духовного гімну України «Боже великий, єдиний».

На згадку про легендарне Запоріжжя парафіяни подарували Блаженнішому Святославу козацьку булаву.

Департамент інформації УГКЦ

за матеріалами Depo.Запоріжжя