Християнин постане перед судом за проповідь Євангелія
  • Пон, 09/11/2015 - 22:13

Християнин і працівник в'язниці Баррі Трейхон був змушений звільнитися з роботи після того, як під час проповіді процитував вірші з Біблії, що говорять про спасіння.

Преподобний Б. Трейхон почав працювати у в'язниці HMP Littlehey (Великобританія) як садівник у травні 2011 року. На запрошення капелана він проводив у каплиці служіння для ув'язнених, де в основному були засуджені за сексуальні домагання.

Торік під час однієї зі своїх проповідей Баррі зачитав уривок із 1 Кор. 6: 9-11, сказавши, що для тих, хто покається, завжди є прощення. Цей уривок відзначає низку гріхів, до яких належать перелюбство, гомосексуальність, жадібність і пияцтво.

За чотири дні після служби на Трейхона подали скаргу. Його відсторонили від роботи, назвали «гомофобом» і звинуватили в порушенні національної політики. За деякий час Баррі сам пішов з посади, бо його всіляко переслідували через християнську віру.

Слухання суду у справі християнина розпочалося 5 листопада і триватиме до 10 листопада.
За словами Баррі, він просто говорив людям слово Боже: «Ув'язнені теж повинні знати Слово Бога. Якщо вони приходять до каплиці на службу, то ми не можемо ховати від них істину Євангелія. У тій самій проповіді я говорив про силу любові й прощення Христа. Усе було чудово, поки я не прочитав уривок з Біблії, що  говорить про гомосексуальну поведінку. Думаю, для того, щоб встати і проголосити Боже Слово потрібна сміливість», – зазначив Трейхон.

Коментуючи ці події, директор центру Захисту Прав Християн Андреа Вільямс сказала: «Це дивно, що Баррі був змушений піти з в'язниці за повторення біблійного вірша про сексуальну поведінку тим людям, які засуджені за статевими злочинами. Люди завжди вільно свідчили Євангеліє у в'язницях, і цю свободу нам необхідно захистити», – сказала Вільямс і додала, що ніхто не повинен бути позбавлений можливості покаятися і прийняти Христа.