Християнка отримала $ 8500 за образу її «гідності і самоповаги»
  • Пон, 07/03/2016 - 14:11

Трибунал з прав людини в Онтаріо (Канада) зобов'язав фірму, котра відмовила у працевлаштуванні християнці, виплатити компенсацію у розмірі $8500 за заподіяну її гідності та самоповазі збитки.

Випускниця християнського Західного Університету Трійці Бетані Пакетті хотіла пройти стажування на посаді помічника гіда у канадській компанії Amaruk Wilderness Corporation. Але її кандидатура була відхилена генеральним директором компанії Крістофером Фрагассі.
Разом з відмовою вона отримала від Amaruk ще й електронні листи, в яких образливі коментарі щодо її християнської віри. «Випускники Західного Університету Трійці не вітаються в нашій компанії», — заявив в одному з таких повідомлень Олаф Амундсен, представник Amaruk. Окрім того у іншому своєму листі, Амундсен висловлювався щодо Бога нецензурними словами.

Розглядаючи цю справу, трибунал з прав людини прийшов до висновку, що компанія Amaruk в особі свого співробітника Амундсена і генерального директора Фрагассі упереджено поставилася до молодої християнки, якій до того ж було нанесено ще й моральну шкоду за її переконання. Рішенням трибуналу компанія Amaruk повинна сплатити $661 судових витрат і виплатити компенсацію Бетані Пакетті у розмірі $8500.