Християнство є ризикованим
  • Суб, 10/10/2015 - 21:06

Висміювання, наклепи і навіть втрата репутації і роботи. Усе тому, що хтось публічно визнає віру в Ісуса. Християнство сьогодні є ризикованою справою. На щастя, тих, хто ризикує, не бракує.

– Є так, що віруюча людина бачить суспільне життя з іншого погляду, ніж ті, хто не вірить. Проголошення етичних принципів, навіть дуже універсальних, як чесність, правдивість, повага до іншої людини, не добре сприймається в різних середовищах політичного, культурного, соціального світу. Християни не пропонують жодної нової політичної системи, державного перевороту або революції, але своїм ставленням показують, що треба жити чесно у всіх сферах, пов'язаних з діяльністю людини. З цим фактом багато невіруючих людей мають проблеми, – каже о. проф. Кшиштоф Єжина.

Спостерігаючи сьогоднішній світ, що творять значною мірою засоби масової інформації, здається, що бути християнином у суспільному житті неможливо, або принаймні дуже важко. Тому в Люблінському католицькому університеті організували зустріч в основному для молодих людей, під час якої заохочували відчути відповідальність. Тема була: «Твоє майбутнє ти вирішуєш сам. Християнин у суспільному житті».

– Коли християни говорять публічно щодо будь-якої теми відразу чути закиди, що Церква втручається в політику. Ці закиди означають, що кожен громадянин має право висловлювати свої думки, окрім християн. Останні роки, це роки дискримінації щодо віруючих людей, їх позбавлять громадянських свобод, які має кожен, незалежно від визнання, – каже о. Єжина.

Симпозіум у Люблінському католицькому університеті мав переконати молодих людей відчувати відповідальність за своє життя, а також відповідальність у просторі віри, економіки, соціального і політичного життя. – Ми хочемо показати молодим людям, що це саме в їхньому віці має формуватися відповідальність. Якщо це відбудеться, усім у житті буде просто легше, – каже о. Кшиштоф Кралька, один з організаторів.