Єпископат Мексики виступив проти насильства і безсилля держави
  • Птн, 14/11/2014 - 10:52

«Досить! Ми не хочемо більше крові, смертей і викрадень!» Так єпископат Мексики відреагував на останні драматичні події в країні, які виявили, що відбувся розподіл державних установ бандами. Країною прокотилася хвиля протестів після викрадення і жахливих вбивств 43-х студентів у місті Ігуаль. Солідарність з родичами жертв висловив Папа під час загальної аудієнції 12 листопада.

На пленарному засіданні єпископи видали терміновий заклик зупинити насильство. Сильними словами вони сказали «ні» не тільки хвилі викрадень і вбивств, але і сорому, і болю, які приносить Мексиці безпорадність держави проти злочинців.

Єрархи нагадали про страшну долю тисяч людей, які втратили свої життя в різних частинах країни, і висловили солідарність з вимогами ретельної трансформації політичної системи, яка б забезпечувала верховенство закону, справедливості та миру. «Ми перебуваємо в критичному моменті, – написали мексиканські єпископи. – Йдеться про справжню демократію, яка гарантувала б новим поколінням зміцнення інституцій, дотримання закону, освіту, зайнятість та безпеку».