Єпископи США про радикалізм життя духовенства та релігійну свободу
  • Срд, 13/11/2013 - 11:49

Під керівництвом кардинала Тімоті Долана у Балтіморі розпочалося пленарне засідання Конференції Єпископату США. Митрополит Нью-Йорка звернув особливу увагу на проблему переслідувань за віру, яка зачіпає мільйони людей в усьому світі. Він вказав на потребу ще більшої діяльності єпископів і реагування на всі випадки порушення свободи релігійних практик, не тільки в Сполучених Штатах.

Архиєпископ нагадав, що останніми місяцями напади на християн збільшилися у багатьох місцях на Землі, особливо в Сирії, Єгипті, Індії, Нігерії та Занзібару. Він зазначив, що переслідують також мусульман, юдеїв, буддистів, але масштаб страждань, які торкаються християн, незрівнянний. «Як єпископи однієї з найбагатших спільнот віри у світі, як пастирі Церкви, що говорять з ентузіастичною єдністю на захист нашої свободи віросповідання, ми повинні стати адвокатами та захисниками тих християн, чиє життя буквально висить на волосині. Ми не можемо допустити, щоб ця висока боротьба за релігійну свободу в нашій країні залишила поза увагою насильство над християнами в іншому місці», – сказав кардинал Долан.

Апостольський Нунцій в США Архиєпископ Карло Марія Вігано, що взяв участь у засіданні, звернув увагу на особливо сильні акценти понтифікату Франциска. Одним з них є заклик до простоти, спрямований особливо до єпископів, які таким чином мають бути надійними свідками віри. Сам Папа є цього найкращим прикладом. «Помітним є його спосіб життя, що характеризується простотою і святістю – говорить папський дипломат. – Це правильна дорога, щоб залучити повірених нам людей до усвідомлення істини нашого послання. Святіший Отець хоче гармонізувати єпископів з їхнім народом. Він наголосив на цьому особливо говорячи, що хоче краще єпископів пастирів, аніж таких, що дотримуються певної ідеології», – сказав Нунцій.

Засідання американського єпископату закінчиться 14 листопада.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va